Glada Hampan

 
Varför bruka skog som vuxit fram över århundraden eller gruvor som skapats över flera tidsåldrar när vi kan få likvärdigt med råmaterial från skörden av våra hampafält årligen?
— Henry Ford
 

Om oss

Glada Hampan ägs och drivs av två frälsta hampanördar, närmare bestämt Monika och Aleks. Efter att i flera år varit intresserade av hampa och genuint irriterade över dess aktuella status i Sverige tog vi beslutet att grunda Glada Hampan en varm sommardag 2018.

Vårt mål är att ge de medvetna men även de omedvetna och nyfikna en möjlighet att upptäcka hampans enorma fördelar med hjälp av högkvalitativa produkter baserade på hampa, framtagna med hänsyn till både naturen och människorna som framställer dem. Vi vill erbjuda Sveriges absolut bästa och bredaste sortiment av hampaprodukter där hampans många användningsområden gör sig tydliga. Vi ställer höga krav på våra leverantörer och produkternas kvalitet och miljövänlighet.

I samband med vårt mål vill vi även sprida kunskap om hampa och inspirera människor till att ställa frågan “Varför använder vi oss inte av hampa?”
Vi lägger väldigt stor vikt i att alltid underbygga den information och kunskap vi sprider med pålitliga källor.

Vi på Glada Hampan tror på en framtid där man tar tillvara på hampans fulla potential och erkänner dess fördelar. Med det menar vi självklart inte att ”Allt ska vara gjort på hampa” men vi vill ha en framtid där det åtminstone är ett rimligt alternativ. Vår förhoppning är helt enkelt att återigen rikta strålkastarna mot vad som en gång i tiden var en av mänsklighetens viktigaste grödor och alla dess tusentals användningsområden.